v-ukrayini-areshtuvali-aktivivi-kompaniy-rosiyskogo-oligarkha-mayzhe-na-pivmilyarda-griven

В Україні арештували активи компаній російського олігарха майже на півмільярда гривень

 • 103985 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. В Україні забезпечили арешт активів компаній російського олігарха майже на півмільярда гривень - понад 469 мільйони, передає УНН із посиланням на Бюро економічної безпеки.

Деталі

За даними БЕБ, у межах розслідування кримінального провадження викрили службових осіб приватної банківської установи в легалізації (відмивання) майна.

Встановлено, що один із російських олігархів разом з іншими російськими бізнесменами, використовуючи підконтрольні кіпрські компанії та належну їм банківську установу, яка за обсягом активів входить в десятку найбільших фінансових установ в країні, напередодні та упродовж збройної агресії російської федерації проти України, організували вчинення фіктивних правочинів та фінансових операцій, спрямованих на легалізацію (відмивання) активів вказаних компаній на загальну суму понад 1 млрд гривень та їх подальшого виведення з банківської системи в Україні.

Вчинення зазначених злочинних дій розпочато співучасниками заздалегідь з метою уникнення можливих негативних наслідків у вигляді накладення санкцій та/або застосування заходів примусового вилучення прав власності, передбачених Законом України "Про основні засади примусового вилучення в Україні об’єктів права власності російської федерації та її резидентів".

Спільними зусиллями БЕБ та ОГП забезпечено накладення арешту на активи кіпрських компаній на загальну суму понад 469 мільйони гривень, які знаходяться на рахунках у банківській установі, бенефіціарними власниками якої є російський олігарх та інші бізнесмени рф.

Досудове розслідування здійсннюється у взаємодії із Держфінмоніторингом та Державною податковою службою України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше

Державне бюро розслідувань повідомило, що зупинило постачання в рф підприємством російського олігарха Олега Дерипаски компонентів, які можуть використовуватися в ракетобудуванні.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП