v-ukrayini-agrariyam-vdalosya-zasiyati-ponad-10-mln-gektariv-yarimi-kulturami-shmigal

В Україні аграріям вдалося засіяти понад 10 млн гектарів ярими культурами – Шмигаль

 • 129264 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Українським аграріям вже вдалося засіяти понад 10 млн гектарів ярими культурами. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає УНН з посиланням на Урядовий портал.

Цитата

"Станом на середину травня можемо також говорити про достатньо успішне проведення посівної кампанії. У березні ми називали це одним із головних викликів. Лише в межах програми державних гарантій на портфельній основі наші аграрії отримали 15,4 млрд грн. Загальний же об’єм виданих їм коштів за всіма програмами склав 27 млрд грн", - сказав Шмигаль.

Деталі

За його словами, ці кошти пішли на допомогу для більш ніж 10 тисяч сільгоспвиробників.

"Завдяки цим та іншим заходам держави та героїчній і самовідданій роботі наших аграріїв уже вдалося засіяти понад 10 млн гектарів ярими культурами", - повідомив Шмигаль.

Доповнення

У цьому році Україна засіяла на 25-30% менше культур, ніж торік. Як заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, зменшено об’єми посівної ярої кукурудзи, а через проблеми з логістикою, паливом та технікою фермери переходять на посівну дешевших культур.

Українські Національні Новини

Політика