v-ukrayini-34-vnz-rozpochinayut-pidgotovku-energoauditoriv

В Україні 34 ВНЗ розпочинають підготовку енергоаудиторів

 • 7639 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. В Україні 34 вищих навчальних заклади починають масштабний проект з підготовки енергоаудиторів. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час презентації запуску програми з підготовки енергоаудиторів у НТУУ КПІ ім. І. Сікорського, передає УНН з посиланням на Урядовий портал.

"34 ВНЗ України розпочинають підготовку енергоаудиторів... Ринок енергоефективності України потребує 5-7 тисяч енергоаудиторів", - зазначив міністр.

Зі слів Зубка, що сьогодні Україна витрачає на одну одиницю продукції у 2-3 рази більше енергоресурсів, ніж будь-яка європейська країна. А в житловому секторі – у 4 рази більше: 200 кіловат на один квадратний метр щорічно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наразі в Україні 7,5 тис. родин встановили сонячні електростанції

"Для прикладу, у Польщі витрати складають 75 кіловат на метр квадратний, у Німеччині – це 50 кіловат, а до 2025 року Німеччина планує вийти на 25 кіловат на метр квадратний", – зазначив Зубко.

За його словами, Мінрегіон підготував законопроект про енергоефективність у комплексному його розумінні.

Нагадаємо, понад 60 будівель, у тому числі 12 закладів охорони здоров’я, отримали сертифікати енергетичної ефективності, за допомогою яких визначається клас енергоефективності будівлі.

Українські Національні Новини

Суспільство