v-sbu-nazvali-imya-organizatora-vbivstv-dvokh-ukrayinskikh-spetssluzhbovtsiv

В СБУ назвали ім’я організатора вбивств двох українських спецслужбовців

 • 17400 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Справжнім організатором вбивств співробітника СБУ Олександра Хараберюша, українського генерала розвідки Максима Шаповала, а також замаху на вбивство ще одного українського спецслужбовця 4 квітня є генерал-лейтенант ФСБ Російської Федерації. Про це під час брифінгу 17 квітня заявив Голова Служби безпеки України Василь Грицак, передає кореспондент УНН.

"Справжнім організатором цих вбивств, внаслідок яких загинули і Олександр Хараберюш, і Максим Шаповал, а також мав бути ліквідований ще один офіцер української розвідки, є генерал-лейтенант ФСБ Російської Федерації Мінаєв Дмитро Вікторович, начальник департаменту контррозвідних операцій Федеральної служби Безпеки РФ, який народився 18 жовтня 1966 р.", - повідомив Голова СБУ.

За словами Грицака, у дні підриву автомобілів Хараберюша і Шаповала, Мінаєв безпосередньо перебував на Донбасі у так званому "центрі спеціальних операцій МДБ ДНР".

Нагадаємо, 27 червня вранці у столиці на перехресті вулиць Солом’янська та Механізаторів в Києві вибухнув автомобіль. Внаслідок загинув полковник Головного управління розвідки Міноборони Максим Шаповал.

Вибух кваліфіковано як теракт та передано на розслідування Головній військовій прокуратурі.

Пізніше Головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що основною версією слідства у справі щодо підриву автомобіля з полковником Головного управління розвідки Міністерства оборони України Максимом Шаповалом є російський слід.

Як повідомляв УНН, Служба безпеки України вперше показала фото і назвала ім’я вбивці українського генерала розвідки Максима Шаповала у 2017 році.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП