v-rezultati-teraktu-v-somali-zaginuli-26-osib

В результаті теракту в Сомалі загинули 26 осіб

 • 9727 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. Щонайменше 26 людей, у тому числі багато іноземців, були вбиті і 56 людей поранено в результаті вибуху бомби смертником і нападу із застосуванням вогнепальної зброї на популярний готель на півдні Сомалі. Про це заявив в суботу президент держави Субалі Джубаланд Ахмед Мохамед Іслам, передає УНН.

"Двадцять шість осіб були вбиті в ході нападу і п'ятдесят шість інших поранені, серед яких були... іноземні громадяни, три кенійця, один канадець, один британець, два американці і три танзанійці. Є також двоє поранених громадян Китаю", - заявив президент на прес-конференції.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що в результаті теракту загинула канадська журналістка Ходан Налаех.

Як повідомляв УНН, у п'ятницю біля готелю в центрі Кісмайо вибухнув автомобіль, яким керував терорист-смертник. Після цього група бойовиків увірвалася в будівлю і вступила в бій зі співробітниками сил безпеки. У той момент, коли стався теракт, в готелі проходила нарада старійшин і парламентаріїв.

Про відповідальність за напад заявила ісламістське угруповання "Аш-Шабаб".

Вона була утворена в 2004 році на території Сомалі. Її бойовики ведуть збройну боротьбу за повалення центрального уряду, сформованого за підтримки США і Ефіопії, а також за виведення з Сомалі миротворчого контингенту Африканського союзу, який надає підтримку уряду.

З 2008 року бойовики регулярно здійснюють терористичні атаки.

Українські Національні Новини

Новини Світу