v-oos-rozpovili-za-yakikh-umov-zsu-povernutsya-na-pozitsiyi-v-rayoni-rozvedennya-sil

В ООС розповіли, за яких умов ЗСУ повернуться на позиції в районі розведення сил

 • 13107 переглядiв

КИЇВ. 9 листопада. УНН. У разі, коли противник на Донбасі буде порушувати взяті на себе зобов’язання, збройні сили в короткі терміни передбачають зайняття тих позиції, з яких відійшли. Про це сказав журналістам у суботу заступник командувача операції Об’єднаних сил, генерал-майор Богдан Бондар, передає кореспондент УНН.

"У 2016 році, після того, як було прийняте відповідне рішення, ми здійснили дзеркальне розведення сил і засобів, але в подальшому було відмічене просування противника на тій позиції, звідки відійшли. Відповідно, українська сторона, адекватно реагуючи на дії противника, знову зайняла позиції. Тому це ще раз говорить про те, що у разі, коли противник буде порушувати взяті на себе зобов’язання, ми в короткі терміни передбачаємо знову зайняття тих позиції, з яких ми відійшли", - сказав Бондар.

На уточнююче питання журналістів він пояснив, внаслідок яких дій супротивника війська знову займуть позиції.

"Коли ми побачимо, що будуть активні обстріли, коли ми побачимо, що будуть зосереджуватись на цій ділянці війська противника, коли ми побачимо і будуть предоставлені дані розвідки, що є загроза якомусь захопленню цієї ділянки, тоді відповідно командир підрозділу, який знаходиться на цій ділянці, за погодженням командира бригади, яка займає смугу оборони, приймають рішення, і займають знову оборону по визначеним рубежам і позиціям", - заявив він.

Нагадаємо, сьогодні почалась практична фаза розведення сил і засобів на ділянці в районі Богданівки і Петрівського.

Українські Національні Новини

Політика