v-oon-poyasnili-chomu-gensek-ne-vislovivsya-schodo-vbivstva-serbskogo-politika-v-kosovo

В ООН пояснили, чому генсек не висловився щодо вбивства сербського політика в Косово

 • 10127 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш поділяє стурбованість з приводу вбивства сербського політика Олівера Івановича і засуджує цей злочин. Про це заявив у четвер офіційний представник генсека Стефан Дюжаррік, коментуючи на прохання ТАСС той факт, що Гутерріш не висловився з приводу події, передає УНН.

“Ми ставимося до цього дуже серйозно”, — запевнив Дюжаррік. Представник генсека звернув увагу на заяву спеціального представника генсека по Косово Захіра Таніна, який “висловлюється від імені” адміністративного глави всесвітньої організації. “Генеральний секретар поділяє стурбованість, яку висловив його представник, разом із ним засуджує вбивство”, — зазначив Дюжаррік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радбез Косово не виключив звернення до ФБР для розслідування вбивства Івановича

Він привів у приклад нещодавнього інциденту в Колумбії, де були вбиті члени колишньої повстанського угрупування “Революційні збройні сили Колумбії”, які трансформувалися в політичну партію після укладення мирної угоди з урядом країни. Дюжаррік звернув увагу, що Гутерріш не став виступати з окремою заявою з цього приводу, і реакція пішла від розгорнутої в Колумбії місії ООН.

Як раніше інформував УНН, лідер косовських сербів Олівер Іванович був застрелений у вівторок у Косовська-Митровиці, коли входив до офісу очолюваної ним партії “Свобода, демократія, правда”. Президент Сербії Александар Вучич вже назвав вбивство терактом і нападом на весь сербський народ. Глава канцелярії по Косову і Метохії при кабміні Марко Джуріч заявив, що сербська делегація перериває технічний діалог з Пріштіною в Брюсселі і повертається в Белград.

Українські Національні Новини

Новини Світу