v-obsye-zaklikali-negayno-pristupiti-do-rozminuvannya-na-skhodi-ukrayini

В ОБСЄ закликали негайно приступити до розмінування на сході України

 • 8667 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. Спецпредставник ОБСЄ в тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на сході України Мартін Сайдік в спільній заяві з главою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні послом Ертугрулом Апаканом закликали сторони конфлікту приступити до невідкладного та повного гуманітарного розмінування населених пунктів і пунктів пропуску. Про це пише видання БЕЛТА з посиланням на заяву Сайдіка, передає УНН.

"Як відомо, 30 вересня під Горлівкою в результаті підриву на міні загинули троє дітей, одна дитина була поранена. У той же день ще один підліток отримав поранення внаслідок обстрілу в Старомихайлівці. Очевидно, що є необхідність вжити термінових заходів з гуманітарного розмінування. У зв'язку з цим ми з послом Ертугрулом Апаканом розробили спільну заяву. Ми серед іншого закликаємо сторони приступити до невідкладного та повного гуманітарного розмінування населених пунктів і пунктів пропуску", - сказав Сайдік.

У заяві висловлюється великий жаль щодо трагедії, що трапилась із дітьми.

"На жаль, занадто багато подібних випадків мало і має місце бути внаслідок триваючого між сторонами конфлікту, що супроводжується, зокрема, невибірковим закладенням мін і аналогічних вибухових пристроїв уздовж лінії зіткнення. Така ситуація надалі неприпустима. Всі ділянки, на яких є міни та саморобні вибухові пристрої, що представляють загрозу для життя цивільного населення, особливо для дітей і підлітків, повинні бути невідкладно розміновані з гуманітарних міркувань", - йдеться в тексті спільної заяви.

Зазначається, що, окрім заклику до розмінування, там міститься вимога про сповіщення населення про зони ризику і про вже розміновані ділянки за допомогою адекватних засобів інформування.

Як повідомляв УНН, українська сторона у Мінську наполягає на розслідуванні підриву чотирьох дітей на міні в окупованій Горлівці.

Українські Національні Новини

Політика