v-obsye-predstavili-dopovid-v-yakiy-mistyatsya-tverdzhennya-pro-porushennya-prav-lyudini-v-chechni

Європа пригрозила Москві кримінальним судом над Кадировим

 • 11701 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. В ОБСЄ представили доповідь в якій містяться твердження про порушення прав людини в Чечні і запропонували Москві всерйоз зайнятись розслідуваннями дій адміністрації і правоохоронних відомств республіки. Про це повідомляє КавказОнлайн з посиланням на оприлюднену доповідь ОБСЄ, передає УНН.

"У ряді випадків, як зазначено в доповіді, чеченські силовики проводили затримання і катування з метою вимагання викупу у родичів переслідуваних. Спроби ж судового захисту в Чечні залишаються безрезультатними, тому як самі служителі Феміди там можуть бути затримані або схильні до тортур", - пише видання.

У доповіді говориться про незаконні затримання і тортури представників ЛГБТ-спільноти, автор документа - професор міжнародного права австрійського університету Граца Вольфган Бенедек - вказує на подібні факти як на ясні, незаперечні, систематичні і масові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОБСЄ знову повідомила про обстріл її безпілотника

Москві запропоновано всерйоз зайнятися розслідуванням дій адміністрації і правоохоронних відомств республіки. В іншому випадку цим займуться міжнародні експерти, які доведуть справу до Міжнародного кримінального суду в Гаазі.

Автор документа безпосередньо вказує на Рамзана Кадирова як на особу, відповідальну за свавілля в республіці, а також вказує на федеральний закон про заборону пропаганди нетрадиційних відносин серед дітей як на юридичний документ, що спонукає до необгрунтованих переслідувань представників ЛГБТ-спільноти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОБСЄ представили звіт щодо ескалації в Азовському морі

Крім того, Росія відмовилася пустити на територію країни експерта ОБСЄ для розслідування. Висновки доповіді засновані на опитуванні правозахисників, жертв переслідувань, свідків, журналістів і на вивченні документів, в тому числі що потрапили в його розпорядження матеріалів Слідчого комітету Росії.

Нагадаємо, Канада стала однією з країн ОБСЄ, яка ініціювала використання так званого Московського механізму для вивчення ситуації у сфері забезпечення прав людини у Чечні.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП