v-obsye-nazvali-pitannya-ukrayini-prioritetom

В ОБСЄ назвали питання України пріоритетом

 • 10715 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Українське питання - щодо шляхів мирного вирішення ситуації на Донбасі, питання Криму та Азовського моря - є пріоритетом роботи Організації з безпеки і співробітництва в Європі. Про це заявив віце-прем’єр-міністр, міністр закордонних справ і європейських питань Словаччини, яка наразі головує в ОБСЄ, Мирослав Лайчак під час зустрічі з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, передає УНН з посиланням на прес-службу уряду.

"Шляхи мирного вирішення ситуації на Донбасі, питання Криму та Азовського моря є і будуть пріоритетом роботи ОБСЄ", - цитує Лайчака прес-служба уряду.

За його словами, безпека України - це вагома складова безпекової архітектури усієї Європи. "Радий бути в Україні. Це важливо і для наших двосторонніх відносин, і в контексті нашого головування в ОБСЄ. Питання України – це пріоритет", – сказав Лайчак.

Зі свого боку Гройсман підкреслив, що ситуацію в Україні сьогодні не можна розглядати як окрему тему. Вона тісно пов’язана з питанням загальноєвропейського рівня. "Потрібно порушувати питання не тільки Донбасу, Криму, а й питання Азовського моря. Все, що там відбувається, має отримати належну міжнародну реакцію. Це повзуча окупація Азовського моря. І вона потребує адекватної відповіді світу", – сказав Гройсман.

Він звернув увагу на необхідність посилення тиску на країну-агресора і примусу Росії повернути в Україну захоплених в полон українських моряків. "Українські моряки мають повернутися додому. І тут треба також серйозно посилювати тиск (на агресора)", – додав Прем’єр.

Під час перемовин сторони також торкнулися питань взаємодії в інших сферах. "Ми високо цінуємо рівень діалогу, який маємо. У нас є великі перспективи в економіці. Ми відкриті до співпраці", – зазначив очільник уряду.

Нагадаємо, Україну вперше відвідав новий голова ОБСЄ.

Українські Національні Новини

Політика