v-medvedchuk-blokada-donbasu-yak-zagroza-natsionalniy-bezpetsi

В.Медведчук: блокада Донбасу як загроза національній безпеці

 • 9490 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Блокада Донбасу, що визнана загрозою національній безпеці, триває вже більше місяця. Триває, незважаючи на явну і кричущу протиправність дій радикалів, які блокують залізничне сполучення. Про це заявив лідер Громадського руху "Український вибір — право народу" Віктор Медведчук, передає УНН з посиланням на блог політика.

“Незважаючи на рішення РНБО України та резолюцію Ради Безпеки ООН про захист критичної інфраструктури“ від терористичних атак. Незважаючи на засудження світовою громадськістю ― від ЄС і ООН до посольства США і "Великої сімки“. Незважаючи на застосування надзвичайних заходів в енергетиці. Незважаючи на критичну ситуацію з вугіллям на ТЕС і підприємствах металургії. І навіть незважаючи на плани Міненерговугілля створити за підтримки США (куди ж наші "реформатори“ без Америки!) штаб з протидії загрозам ПЕК. "Патріотів", які здійснюють блокаду, не зупиняють мільярдні збитки, які несе вітчизняна економіка", — сказав В.Медведчук.

Політик зазначив, що за розрахунками Федерації металургів України, блокада призведе до скорочення на 2,5 млрд дол. валютних надходжень у країну, також він додав, що бюджет недорахується 2,5–3 млрд грн, і буде скорочено близько 45 тис. робочих місць.

“"Патріоти“ з "Самопомочі“, жменька маргінальних політиків з так званої демократичної опозиції, спільно з радикалами продовжують блокаду всупереч здоровому глузду і логіці, адже закриття українських підприємств на непідконтрольних Києву територіях різко скоротить там кількість прихильників реінтеграції Донбасу. Штаб блокади відмовляється чути і заклики прем'єра Гройсмана шукати компроміси, і відповідний ультиматум ОРДО і ОРЛО ― націоналізувати підприємства, які досі платять податки в український бюджет, якщо блокада не буде знята", — додав В.Медведчук.

Лідер "Українського вибору" вважає, що в організаторів блокади "своя логіка": "ні міркування гуманності, ні економічні розрахунки, ні політичні перспективи для радикалів з "партії війни" не аргументи. Їх мета ― продовження збройного конфлікту за будь-яку ціну, тому вони твердо заявляють, що не припинять блокаду ні при яких обставинах і будуть протидіяти і спроб знайти компромісні рішення, і "будь-яким спробам силового розгону"".

“Але чому не діє українська влада, покликана захищати порядок в країні і відстоювати інтереси українських громадян? Чи Не тому, що саме при потуранні влади в Україні сформувалася сила, яка їй не підпорядковується і якої закон не писаний? Безкарність породила вседозволеність ― тепер радикали переконані, що саме вони мають монопольне право на насильство", — підсумував В.Медведчук.

Українські Національні Новини

Політика