v-kiyevi-vikrili-it-kompaniyu-yaka-rozroblyala-programne-zabezpechennya-dlya-okupantiv-na-skhodi-ukrayini-sbu

У Києві викрили IT-компанію, яка розробляла програмне забезпечення для окупантів на сході України - СБУ

 • 83480 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. Служба безпеки України заблокувала київську ІТ-компанію, яка розробляла програмне забезпечення для окупаційних адміністрацій на сході України. Зокрема, постачала ворогу програмне забезпечення для збору комунальних платежів, передає УНН з посиланням на дані спецслужби.

Деталі

Як зазначається, керівники окупаційних адміністрацій одержані від жителів кошти направляли на фінансування угруповань так званих «л/днр», які беруть участь у повномасштабній агресії рф проти України. За допомогою нелегального програмного продукту окупанти перерахували до «бюджету» бойовиків понад 10 млн у гривневому еквіваленті.

Цитата

"Незаконний бізнес організувала керівниця компанії, яка укладала договори з представниками окупаційних адміністрацій на обслуговування їх комп’ютерних систем. Безпосередньо розробкою та адмініструванням програмного забезпечення займались більше 10 працівників. Для маскування протиправної діяльності їх розосередили у різних регіонах, у тому числі на тимчасово окупованих територіях", - ідеться в повідомленні.

Серед основних "замовників" послуг були захоплені окупантами підприємства і установи газо- та водопостачання.

Наразі триває досудове розслідування. Одному з учасників схеми повідомлено про підозру за ст. 258-3 Кримінального кодексу України "Сприяння діяльності терористичної організації". Питання щодо оголошення про підозру іншим причетним вирішується.

Нагадаємо 

У Дніпрі спецслужби затримали російського агента, який збирав інформацію щодо розташування об’єктів мобільного зв’язку та українських військових підрозділів.

Служба безпеки України викрила агента рф, який створив 20 проросійських інтернет-ЗМІ в Україні, щоб поширювати серед українців ідеї "русского мира". 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП