v-ivano-frankivsku-z-chervonoyi-zoni-virishili-poslabiti-karantin

В Івано-Франківську з "червоної" зони вирішили послабити карантин

 • 49324 переглядiв

КИЇВ. 26 березня. УНН. В Івано-Франківську, що як і все Прикарпаття перебуває у "червоній" зоні за поширенням коронавірусу, планується послабити деякі карантинні обмеження, зокрема щодо навчання у дитсадках і школах - з понеділка, 29 березня. Про це під час онлайн-брифінгу повідомив мер міста Руслан Марцінків, передає УНН.

Цитата:

“Я бачу всі передумови пом’якшувати. Сьогодні має бути обласна комісія (ТЕБ та НС – ред.), не знаємо, 5, 6 чи 7 година – нас не повідомляють про комісію, але ми ухвалили таке внутрішнє рішення, що ми з понеділка (29 березня - ред.) будемо відкривати поетапно дитячі садочки і школи 1-4 клас”, - заявив Марцінків.

Деталі

З його слів, із цього питання міська влада буде радитись з батьківською громадськістю.

“Щодо бізнесу, очікуємо обласну комісію, можливо будуть пом’якшення у роботі, але розуміємо, що певні вимоги ще будуть дотримуватись, тому що ми наступного тижня у червоній зоні”, - додав він.

Доповнення

За даними МОЗ, поділ на зони за рівнем епідемічної небезпеки щодо поширення COVID-19 станом на 26 березня, зважаючи на показники, виглядає так:

  • “жовта” — один регіон: Херсонська область.
  • “помаранчева” — 13 регіонів: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Полтавська, Рівенська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька та Чернігівська області.
  • “червона” — 11 регіонів: місто Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Черкаська та Чернівецька області.

Українські Національні Новини

Суспільство