v-estonii-remontuiut-munitsypalni-kvartyry-dlia-ukrainskykh-bizhentsiv

В Естонії ремонтують муніципальні квартири для українських біженців

 • 61503 переглядiв

В естонському місті Сілламяе 11 муніципальних квартир були відремонтовані і здаються в оренду українським біженцям за доступною ціною, при цьому місто покриває частину орендної плати, а біженці оплачують комунальні послуги.

В естонському місті Сілламяе ремонтують муніципальні квартири для українських біженців. Про це пише УНН з посиланням на err.ee.  

Деталі 

Зазначається, що оренда таких квартири обійдеться біженцям дешевше, ніж у приватних власників. У виданні кажуть, що за державної підтримки у місті вже змогли облаштувати 11 муніципальних квартир

Згідно з умовами оренди, місцева влада має здавати це житло українським біженцям, а після цього обмежень для оренди не буде.

Місто виділяє біженцям квартиру і вони повинні оплачувати комунальні послуги, а місту – визначену суму оренди

– розповів місцевий чиновник Аллен Аллет.

В Ірландії почали діяти нові правила для українських біженців14.03.24, 11:58 • [views_0]

Журналісти видання err.ee пояснюють, що така програма допомагає українцям покращити житлові умови. Зокрема, їм вдалось поспілкуватись з українською біженкою, котра вирішила орендувати одну з муніципальних квартир.

Мы переїхали в нову квартиру, двокімнатну, зручну. Тут вже була гарна кухня, нова духовка, пральна машина, вся нова сантехніка. За оплатою набагато вигідніше, ніж орендувати квартиру у людей

- розповіла біженка з України, Ольга. 

Зазначається, що реновація 11 квартир у Сілламяе коштувала майже 200 000 євро, з яких близько 150 000 виділила держава.

Нагадаємо

Естонія запропонувала план фінансування для України на 120 мільярдів євро в рік. В Таллінні вважають найкращим способом для досягнення цієї мети - це запозичення на фінансових ринках або взяття з національних бюджетів.

Володимир Омельченко

Суспільство