v-dubayi-protsvitaye-biznes-z-klonuvannya-verblyudiv

В Дубаї процвітає бізнес з клонування верблюдів

 • 66066 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. Клонування верблюдів користується великим попитом в ОАЕ, через що, вчені в дубайських клініках  працюють цілодобово, щоб виробляти тварин "під копірку". Про це повідомляє УНН з посиланням на AFP.

Деталі

Сучасні технології дозволяють багатим клієнтам замовити собі найкрасивішого верблюда для участі в конкурсі краси серед цих тварин.

"У нас настільки великий попит на клонування верблюдів, що ми не в змозі його задовольнити", - сказав AFP науковий керівник центру Нісар Вані.

Конкурси краси - не єдина рушійна сила індустрії клонування верблюдів. Багато клієнтів хочуть відтворити бігових верблюдів або тварин, які виробляють велику кількість молока.

Клієнти платять від 200 до 400 тисяч дирхамів (54 500-109 тисыч доларів США) за дублювання верблюда.

Сауд Аль-Отаібі, який проводить аукціон верблюдів в Кувейті, сказав, що оцінка покупцями зовнішнього вигляду тварин є "ключем до його бізнесу".

"Ціна верблюда визначається в залежності від його краси, здоров'я і популярності породи", - сказав він AFP.

Доповнення

Дванадцять років тому в Дубаї з'явився перший в світі клонований верблюд. Інджаз, клонований верблюд, чиє ім'я по-арабськи означає "досягнення", народився 8 квітня 2009 року після більш ніж п'яти років роботи вчених.

"Зараз ми виробляємо багато, від 10 до 20 дітинчат верблюдів на рік. У цьому році у нас 28 вагітностей (поки), в минулому році у нас було 20 ", - з гордістю кажуть вчені.

Відомі як "кораблі пустелі" і колись використовувані для пересування по пісках Арабського півострова, верблюди є символами традиційної культури Перської затоки.

Тепер, після того, як вони були замінені позашляховиками в якості основного виду транспорту, вони використовуються для гонок, м'яса і молока.

"Ми клонували кілька верблюдів, які виробляють понад 35 літрів молока в день", - сказав вчений, в порівнянні з п'ятьма літрами у звичайних верблюдів.

Верблюже молоко зазвичай знаходиться поруч зі звичайним молоком в супермаркетах в Перській затоці, а м'ясні продукти, такі як карпаччо з верблюда, подають в модних ресторанах.

Довідка

Самки верблюдів народжують тільки одне дитинча кожні два роки, включаючи період вагітності 13 місяців. Але центри розведення використовують техніку сурогатного материнства для збільшення числа нащадків.

Українські Національні Новини

Новини Світу