v-azerbaydzhani-zagovorili-pro-sprobu-diskreditatsiyi-socar-v-ukrayini-zmi

В Азербайджані заговорили про спробу дискредитації Socar в Україні - ЗМІ

 • 21460 переглядiв

КИЇВ. 22 липня. УНН. Азербайджанський експерт Акпер Гасанов повідомив, що директор консалтингової групи “А-95”, медіа-вимагач Сергій Куюн поширює маніпулятивну інформацію про діяльність Sokar. Про це йдеться в його статті для азербайджанського видання Korrespondent.az.

Зокрема, мова йде про публікації новин про те, що Socar New Energy Ltd (SNE) нібито стане новим власником мережі автозаправних станцій Glusco. І це незважаючи на офіційне спростування пресслужби Socar.

На думку Акпера Гасанова, за цією медіа-кампанією стоїть мережа АЗС ОККО і, ймовірно, Віталій Антонов - власник холдингу "Універсальна інвестиційна група", куди входить ОККО, Галнафтогаз та інші компанії. Раніше українські ЗМІ називали Куюна "експертом на зарплаті", який отримує гроші від власника. Автор матеріалу також згадав недавній скандал, пов'язаний з вимаганням Куюном 15 тис. доларів на місяць від мережі БРСМ-Нафта.

За його даними, інформація про діяльність Куюна вже доведена до Офісу Генерального прокурора України та Офісу президента.

Нагадаємо, 19 липня журналіст Сергій Іванов опублікував аудіозапис, на якому зафіксовано фрагмент розмови директора з маркетингу та стратегічного планування БРСМ Олександра Мельничука з Сергієм Куюном. На записі чутно, як Куюн пропонує Мельничуку платити йому 15 тис. доларів щомісяця. За даними Іванова, це "такса" за лояльність і відсутність негативу про БРСМ.

13 липня в офісі консалтингової групи "А-95", квартирах Сергія Куюна і його брата Артема Куюна Національна поліція провела 5 обшуків у справі про ухилення від сплати ПДВ. Під час обшуків було вилучено комп'ютерну техніку, носії інформації і 104 тис. доларів готівкою.

Українські Національні Новини

Економіка