v-avstraliyi-fiksuyut-antirekord-smertnosti-cherez-napadi-akul-vcheni-nazvali-prichinu

В Австралії фіксують антирекорд смертності через напади акул: експерти назвали ймовірну причину

 • 23403 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. В Австралії з початку року у результаті нападу акул загинуло семеро людей, що є рекордно високим показником за майже 90 років, передає УНН із посиланням на CNN.

"У цьому році в Австралії акули вбили 7 осіб, найбільше з 1934 року", - повідомляють журналісти.

Так, напади відбулися у кількох штатах, включаючи Квінсленд і Новий Південний Уельс. З семи, дві жертви пропали безвісти - їх тіла так і не були виявлені.

Для порівняння, повідомляється, що у 2019 році в Австралії не було випадків смертей від нападів акул. За роки до цього щорічно реєстрували тільки одну або дві смерті.

Є кілька можливих пояснень всплеску смертності цього році - деякі експерти відзначали, що річні показники завжди коливаються, і це могло бути просто невдалим збігом. Але є ще один можливий винуватець - кліматична криза.

"У міру того, як океани нагріваються, цілі екосистеми руйнуються і змушені адаптуватися. Риби мігрують туди, де ніколи раніше не бували. Поведінка видів змінюється. І у міру того, як морський світ трансформується, акули переслідують свою здобич і наближаються до берегів, що популярні серед людей", - пишуть журналісти.

Як повідомляв УНН, дослідження показало, що з 1995 року Великий Бар'єрний риф біля берегів Австралії втратив більше половини своїх коралів через потепління морів, викликаного зміною клімату.

Українські Національні Новини

Суспільство