v-arhentyni-obraly-novoho-prezydenta

В Аргентині обрали нового президента: що про нього відомо

 • 6260 переглядiв

Перемога телевізійної знаменитості, який став політиком, катапультує другу за величиною економіку Південної Америки в непередбачуване майбутнє, пише The Guardian.

Хав'єр Мілей був обраний президентом Аргентини, катапультуючи другу за величиною економіку Південної Америки в непередбачуване та потенційно бурхливе майбутнє, повідомляє The Guardian, зазначаючи, що крайній правий лібертаріанець заприсягся "викорінити" інфляцію в країні, передає УНН.

Деталі

За результатами підрахунку 99% бюлетенів після другого туру виборів у неділю, Мілей, який є телевізійною знаменитістю і став політиком і якого часто порівнюють з Дональдом Трампом, набрав 55,69% голосів проти 44,3% у його суперника з лівої пероністської коаліції, міністра економіки Серхіо Масси. Не на користь Масси зіграла потужна економічна криза в країні за два десятиліття - саме тоді він керував міністерством.

Сьогодні починається реконструкція Аргентини. Сьогодні історична ніч для Аргентини

- сказав Мілей.

Мілей обіцяє економічну шокову терапію. Його плани містять закриття центрального банку, відмову від песо та скорочення видатків, потенційно болючі реформи, які резонували серед виборців, розгніваних економічною нестабільністю.

Маса визнав свою поразку у промові перед прихильниками в Буенос-Айресі.

Я зв'язався з Хав'єром Мілеєм, щоб привітати його. З завтрашнього дня відповідальність за забезпечення певності в країні належить йому

- сказав Масса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рейтинг Байдена впав до мінімуму на тлі війни в Газі – опитування

Ольга Розгон

Новини Світу