v-ap-prokomentuvali-zayavi-o-onischenka-pro-politkoruptsiyu

В АП прокоментували заяви О.Онищенка про політкорупцію

 • 16856 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. У Адміністрації Президента України назвали "абсолютно брехливими" і політично мотивованими заяви народного депутата Олександра Онищенка про корупцію і "компромат" на найвищих посадових осіб країни, передає УНН з посиланням на ВВС.

Олександр Онищенко заявляв, що має записи розмов із Президентом Петром Порошенком і представниками його оточення, які начебто свідчать про корупцію в українській владі, пише видання.

"Аби уникнути покарання, пан Онищенко намагається політизувати свою кримінальну справу і вдає з себе жертву політичних репресій", - йдеться у заяві АП.

В АП наголосили, що його підозрюють "у створенні організованої злочинної групи, яка скоїла низку кримінальних злочинів та завдала державі збитків у 1,6 млрд гривень", і нагадують, що Верховна Рада зняла із О.Онищенка депутатську недоторканість.

Сам О.Онищенко раніше заявляв, що кримінальне переслідування проти нього пов'язане зі спробою відібрати в нього бізнес.

В АП ж кажуть, що саме кримінальна справа проти депутата стала причиною "його абсолютно брехливих звинувачень проти президента".

"Це - відверта вигадка підозрюваного", - зазначили в АП.

Крім того, як зазначається, в офісі П.Порошенка припустили, що О.Онищенко є інструментом Кремля "у гібридній війні Росії проти України", зазначивши що, за інформацією українських спецслужб, депутат отримав російське громадянство.

Вказано, що напередодні було оприлюднено запис, де нібито обговорюються "схеми", "які можуть допомогти вирішити проблеми у стосунках пана Онищенка і української влади".

Українські Національні Новини

Політика