v-ap-pidtverdili-scho-rnbo-uzhe-provodit-zasidannya

В АП повідомили, що РНБО уже проводить засідання, де розглядають енергетичну блокаду

 • 15292 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Рада національної безпеки і оборони уже проводить засідання під головуванням Президента України Петра Порошенка, на засіданні розглядають питання енергетичної блокади. Про це УНН повідомили в Адміністрації Президента.

"Засідання ще триває", - повідомили в АП.

На запитання, чи розглядають на засіданні РНБО питання про енергетичну блокаду, співрозмовник агентства відповів ствердно.

Нагадаємо, раніше Президент Петро Порошенко повідомив, що сьогодні на засіданні РНБО буде розглядатися питання енергетичної блокади на Донбасі.

"Будемо приймати додаткові рішення щодо диверсифікації джерел постачання енергетичного вугілля – не забуваючи при цьому, що і те вугілля, яке видобувають на окупованих територіях, воно теж наше, українське, і повинно мати свою частку в енергетичному балансі країни", - сказав він.

Нагадаємо, 15 лютого уряд ухвалив рішення про надзвичайні заходи в енергетиці. Рішення було прийнято на фоні блокади активістами на залізниці поставок вугілля з Донбасу.

В ООН заявивли, що блокада залізниці на Донбасі призведе до фінансових збитків та зростання безробіття. У ЄС вказали на занепокоєння через блокаду на Донбасі.

Прем'єр-міністр В.Гройсман назвав блокаду постачання вугілля взимку злочином.

Як повідомляв УНН, в кінці січня 2017 року учасники програми добровольчих батальйонів на Донбасі почали блокаду залізниці і заблокували 3 ключові гілки перевезення вугілля. У Луганській області перекрито рух по залізниці на лініях “Луганськ-Лисичанськ” і напрямок “Гірське-Золоте”. 2 лютого близько 50 озброєних людей у камуфляжі перекрили рух на залізничному переїзді у Бахмуті.

Українські Національні Новини

Політика