v-almati-pochalasya-spetsoperatsiya-z-ochischennya-mista-vid-teroristiv-zmi

В Алмати почалася спецоперація "з очищення міста від терористів"

 • 26028 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. В Алмати розпочато "антитерористичну спецоперацію" з метою встановлення порядку в місті. Про це пише УНН з посиланням на заяву заступник акімату Алмати Єржана Бабакумарова, слова якого цитують Telegram-канали.

Цитата

"У місті почалася спецоперація, аеропорт звільнено. Переводиться у штатний режим роботи. Антитерористична операція "В ім'я миру!", – повідомив журналістам Єржан Бабакумаров.

Деталі

Очевидці повідомляють, що аеропорт міста спорожнів. За їхніми словами, усередині все розгромлено, у приміщеннях працює сигналізація. За даними Telegram-каналу KazTag, один літак із пасажирами стоїть на пероні.

Доповнення

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв звернувся до казахстанців і підкреслив, що в ситуації, що склалася, він має намір діяти "максимально жорстко".

"Ситуація в країні вкрай напружена. Окремі особи, які називають себе "учасниками протестів", незважаючи на мої неодноразові заклики до спокою, продовжують загострювати ситуацію в країні. Близько половини території нашої країни охоплено заворушеннями. Особливо важка ситуація склалася в Алмати. У нашому улюбленому місті відбуваються масові напади на співробітників правопорядку. Серед них є вбиті, поранені. Натовпи бандитних елементів б'ють військовослужбовців, знущаються з них, голими водять вулицями, піддають насильству жінок, грабують магазини", - сказав Токаєв у середу, звертаючись до казахстанців.

Він наголосив, що обстановка загрожує безпеці всіх мешканців Алмати.

Токаєв висловив упевненість, що народ республіки його підтримає.

Telegram-канал KazTag написав, що Токаєв звернувся до партнерів з ОДКБ (Організація Договору про колективну безпеку) за допомогою у придушенні заворушень.

"З огляду на те, що дані терористичні банди є по суті міжнародними, вони пройшли серйозну підготовку за кордоном, їх напад на Казахстан можна розглядати і треба розглядати як акт агресії. У зв'язку з цим, покладаючись на Договір про колективну безпеку, я сьогодні звернувся до глав держав ОДКБ надати допомогу Казахстану у подоланні цієї терористичної загрози", - цитують слова Токаєва Telegram-канали.

Українські Національні Новини

Новини Світу