v-aeroportu-dubaya-faktichno-zastryagli-desyatki-privatnikh-litakiv-povyazanikh-z-pidsanktsiynimi-rosiyskimi-oligarkhami

В аеропорту Дубая фактично застрягли десятки приватних літаків, пов’язаних з підсанкційними російськими олігархами

 • 276722 переглядiв

КИЇВ. 12 квітня. УНН. Коли США та Європа запровадили санкції проти росії та її еліти через війну в Україні, олігархи намагалися знайти притулок для своїх приватних літаків. Вони стікаються до Дубая, але як тільки потрапляють сюди, вони фактично не можуть виїхати. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передає УНН.

Деталі

Десятки приватних літаків, пов'язаних із російськими олігархами знаходяться у Дубаях. Згідно з керівниками авіаційної галузі, супутниковими знімками та дані авіаційної дослідницької фірми WINGX.

Об'єднані Арабські Емірати, які вважають Дубай своїм найбільш густонаселеним містом, стали одним з місць для паркування приватних літаків та інших рухомих активів, таких як суперяхти, оскільки вони значною мірою уникли публічної критики росії і не сказали, що будуть виконувати санкції, введені західними столицями.

Цитата

"Усі росіяни перенесли свої літаки до Дубая, тому що Дубай не підпадає під санкції", – сказала Аліреза Іттіхаді , виконавчий директор лондонського авіаційного брокера Freestream Aircraft Ltd.

За даними сайту відстеження Flightradar24, найвідоміший у світі російський олігарх Роман Абрамович відправив свій Boeing Co-787 Dreamliner вартістю 250 мільйонів доларів до Дубая. Літак розрахований на 250 пасажирів.

Українські Національні Новини

Новини Світу