usikh-zhiteliv-kitayskogo-ukhanya-pereviryat-na-nayavnist-koronavirusu

Усіх жителів китайського Уханя перевірять на наявність коронавірусу

 • 17112 переглядiв

КИЇВ. 3 серпня. УНН. Китайське місто Ухань проведе тестування всіх своїх жителів на наявність коронавірусу, після того, як там виявили штам “Delta”. Про це УНН повідомляє з посиланням на Reuters та ВВС.

Цитата

"Щоб гарантувати безпеку всіх жителів міста, буде швидко запущено загальноміське тестування для всіх людей, щоб повністю виключити позитивні результати і безсимптомні інфекції", – повідомив заступник генерального секретаря адміністрації міста Лі Тао.

Деталі

В Ухані зареєстровано сім випадків COVID-19 - перші випадки коронавірусу більше ніж за рік. Місто з населенням в 11 мільйонів осіб опинилося в центрі уваги після того, як в 2019 році в ньому вперше був виявлений коронавірус.

Контекст

Китай у минулому році взяв під контроль епідемію коронавірусу і боровся лише з кількома локалізованими спалахами. З середини травня минулого року в Ухані не було зареєстровано жодного місцевого випадку коронавірусу.

Появу нових випадків захворювання влада пов’язує з випадками, виявленими в місті Хуайань в провінції Цзянсу. Вважається, що там спалах почався зі столиці провінції Нанджінга, де штам "Delta" виявили після рейсів з Росії.

Влада тричі перевірили 9,2 мільйона жителів Нанджінга на коронавірус і заблокувала сотні тисяч людей.

Доповнення

Нині в Китаї спостерігається один з найбільших спалахів захворювання за останні кілька місяців: за 10 днів було виявлено 300 випадків коронавірусу.

У вівторок Китай повідомив про 90 нових випадків зараження коронавірусом.

Постраждало близько 15 провінцій по всій країні, що призвело до того, що уряд ввів заходи масового тестування і обмеження на ізоляцію.

Влада пов'язує поширення вірусу з заразним варіантом "Delta" і сезоном внутрішнього туризму.

За весь час пандемії в Китаї було зареєстровані 93 193 підтверджених випадки, а загальне число загиблих складає 4 636 осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу