uryadova-kriza-senat-italiyi-visloviv-doviru-premyer-ministru-mario-dragi-odnak-iz-minimalnoyu-kilkistyu-golosiv

Урядова криза: Сенат Італії висловив довіру прем'єр-міністру Маріо Драгі, однак із мінімальною кількістю голосів

 • 134922 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. Сенат Італії підтвердив довіру уряду Маріо Драгі, але з мінімальною кількістю голосів: 95 проти 38. Сенатори провідних партій M5S, Lega та Fi не голосували, передє УНН з посиланням на Ansa.

Деталі

Незважаючи на його заклик до єдності, законодавці від трьох партій бойкотували голосування: потужний рух «5 зірок», правоцентристська Forza Italia та вкрай права Ліга.

Після голосування, прем'єр-міністра Маріо Драгі направився до Квірінальського палацу, щоб порадитися з президентом Республіки Серджіо Маттареллою, зазначають італійські ЗМІ.

Раніше у середу Драгі попросив законодавців підтримати коаліційний уряд, щоб уникнути дострокових виборів.

«Нам потрібен новий пакт про довіру, щирий і конкретний, подібний до того, який досі дозволяв нам змінити країну на краще», — сказав він.

«Якщо ми все ще хочемо залишатися разом, єдиний спосіб — відновити цей пакт (національну єдність) із мужністю, альтруїзмом та довірою», — додав він.

Доповнення

Минулого тижня Драгі подав у відставку після того, як рух «5 зірок» — найбільша партія в коаліційному уряді країни — відкликала свою підтримку в парламентському вотумі довіри пакету заходів, який покликаний впоратися з кризою вартості життя в Італії.

Раніше Драгі заявляв, що не очолить уряд, до якого не входить «5 зірок».

Однак відставка Драгі була відхилена президентом Італії Серджіо Маттареллою, який закликав його залишитися та знайти рішення.

Українські Національні Новини

Новини Світу