uryad-zatverdiv-poryadok-kompensatsiyi-za-elektroopalennya-dlya-naselennya-vidileno-1-4-mlrd-grn

Уряд затвердив порядок компенсації за електроопалення для населення: виділено 1,4 млрд грн

 • 17123 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Уряд затвердив порядок компенсації для людей, які використовують електроопалення. На це виділено 1,4 млрд грн. Про це у Facebook написав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН.

Цитата:

"Уряд затвердив порядок компенсації для людей, які використовують електроопалення. Така компенсація буде нараховуватися автоматично (на особові рахунки споживачів). Жодних довідок чи заяв писати не треба", - написав Шмигаль.

Деталі

Компенсації будуть виплачуватися людям, домівки яких обладнані електроопалювальними установками, не газифіковані або не мають централізованого теплопостачання. Також компенсації будуть виплачені багатодітним, прийомним сім’ям та дитячим будинкам сімейного типу. Загалом, це більше ніж 600 тисяч українських родин. Держава виділить на такий вид компенсацій 1,4 млрд грн.

За словами Шмигаля, це рішення – один із 8 кроків Уряду, який дозволить знизити тарифи та встановити справедливі правила на ринку газу та електроенергії.

Доповнення

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль після росту тарифів почав “роздавати” субсидії та обіцяв надати і за електрокотли.

Зазначимо, що вже кілька тижнів у низці міст України тривають масові акції протесту проти зростання тарифів, які влада обіцяла не підвищувати.

Шмигаль зазначав, що пільговий тариф на електроопалення не буде субсидією.

Вже офіційно опубліковано Закон про внесення змін до додатка № 3 до Закону України “Про Державний бюджет України на 2021 рік” щодо компенсації у зв’язку з підвищенням тарифів на електричну енергію.

Українські Національні Новини

Політика