uryad-viznachiv-umovi-novoyi-propozitsiyi-vlasnikam-yevroobligatsiy-naftogazu-na-vidterminuvannya-viplat

Уряд визначив умови нової пропозиції власникам єврооблігацій Нафтогазу на відтермінування виплат

 • 109323 переглядiв

КИЇВ. 3 серпня. УНН. На виконання розпорядження КМУ № 625-р від 21.07.2022 Нафтогаз направив на погодження Кабінету міністрів нову пропозицію щодо змін до умов боргових зобов’язань національної компанії перед держателями єврооблігацій, інформує УНН з посиланням на Нафтогаз.

Деталі 

Зазначається, що уряд позитивно оцінив дії Нафтогазу та надав необхідні погодження. Національна компанія направить нові умови відтермінування виплат інвесторам в найближчі дні.

В Уряді наголосили, що розраховують на позитивне рішення держателів єврооблігацій Нафтогазу щодо нових умов відтермінування виплат, що дозволить консолідувати усі наявні ресурси на першочергові потреби держави.

Уряд України очікує, що держателі єврооблігацій Нафтогазу підтримають умови відтермінування виплат, визначені Урядом.

"Це дозволить Нафтогазу використати акумульовані кошти для імпорту природного газу та підготовку до опалювального сезону, який може виявитися найскладнішим в історії України", - йдеться в повідомленні.

Міністерство фінансів України підтвердило, що нова пропозиція держателям єврооблігацій Нафтогазу на відтермінування виплат скоординована з Міністерством фінансів і умови пропозиції інвесторам відповідають умовам пропозиції інвесторам щодо відтермінування виплат за суверенними єврооблігаціями України та пропозиціям інвесторам від Укренерго та Укравтодору.

"Для отримання згоди держателів єврооблігацій на перших зборах кворум повинен скласти 2/3 від загальної номінальної вартості єврооблігацій, а голоси "за" мають віддати 75% від учасників зборів", — зазначив Голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада встановила мораторій на підвищення тарифів на газ і тепло під час війни

Українські Національні Новини

Економіка