uryad-virishiv-unemozhliviti-pryami-neregulyarni-pereloti-do-rosiyi

Уряд вирішив унеможливити прямі нерегулярні перельоти до Росії

 • 14264 переглядiв

КИЇВ. 3 квітня. УНН. Уряд схвалив проект акту щодо внесення змін у законодавство з метою унеможливити прямі нерегулярні перельоти з України до Росії. Відповідне рішення було схвалено під час засідання уряду, передає УНН.

"Ми зробили аналіз обставин цього перельоту. Пан Бойко скористався прогалиною у нашому законодавстві і отримав відповідне добро від ФСБ Російської Федерації на такий прямий переліт і прямим перельотом Київ-Москва потрапив на перемовини з прем’єром держави-агресора", - зазначив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За його словами, у зв’язку із цим МВС пропонує внести зміни в українське законодавство щодо користування повітряним простором країни. Проект відповідної постанови поданий на розгляд уряду – він унеможливить нерегулярні прямі перельоти авіасполученням із державою-агресором.

Виключення МВС пропонує зробити тільки для необхідних рейсів міжнародних організацій, як то ОБСЄ, Червоного хреста чи ООН.

Нагадаємо, голова уряду дав доручення всім причетним службам перевірити, яким чином низка опозиційних політиків на чолі з народним депутатом Юрієм Бойком здійснили заборонений законом прямий авіапереліт з Києва до Москви.

27 березня Генеральна прокуратура України обіцяла зареєструвати провадження стосовно візиту народного депутата Юрія Бойка до Москви, який він здійснив прямим авіасполученням, що забороняє закон України.

Служба безпеки України надасть правову оцінку візиту Юрія Бойка та Віктора Медведчука до прем’єр-міністра Росії Дмитра Медвєдєва у РФ та їх заявам.

Українські Національні Новини

Політика