uryad-vidiliv-pershi-200-mln-grn-dlya-pidtrimki-pratsevlashtuvannya-vnutrishnikh-pereselentsiv

Уряд виділив перші 200 млн грн для підтримки працевлаштування внутрішніх переселенців

 • 95087 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Кабінет міністрів України виділив перші 200 млн грн для бізнесу, який наймає внутрішніх переселенців. Про це заявив у відеозверненні прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН з посиланням на Урядовий портал.

Цитата

"Перші 200 млн грн виділили для бізнесу, який наймає внутрішніх переселенців. Виплата у 6,5 тисячі гривень для часткової компенсації зарплат на кожного працевлаштованого переселенця. Стимулюємо брати таких людей на роботу", - сказав Шмигаль.

Деталі

Шмигаль повідомив, що за останні тижні 25% малого та середнього бізнесу збільшили обсяг роботи. Крім того, бізнес покращив очікування по оборотах на 10-20%, якщо порівнювати з початком квітня.

"Втрати, які вже понесли підприємці, колосальні. Але зменшення податків, кредити під 0% та покращення логістичних маршрутів сприятимуть відновленню. Закликаю українців підтримувати наш вітчизняний бізнес. Особливо малих та середніх підприємців. Так ви допомагаєте перезапустити економіку", - зазначив Шмигаль.

"За підтримки держави вже більше 400 підприємств перевезені в регіони, де немає активних бойових дій. Більше ніж 200 вже працюють", - сказав Шмигаль.

За його словами, минулого тижня було домовлено про отримання 500 млн доларів від міжнародних партнерів. 400 млн доларів від Канади та 100 млн доларів від Японії.

"Порти усіх країн ЄС зупинили обслуговування російських кораблів. Також країни Європейського Союзу нарешті починають обговорення нафтового ембарго та посилення санкцій проти "Сбєрбанку". Ці рішення потрібні якомога швидше. Ці рішення допоможуть зупинити війну. Дефолт росії стає питанням уже навіть не місяців, а тижнів", - додав Шмигаль.

Доповнення

1 квітня в Україні було розпочато приймання заявок від бізнесу, який бере на роботу внутрішньо переміщених осіб. В межах програми будуть виплачувати по 6,5 тисяч гривень за кожного нового працівника.

Українські Національні Новини

Політика