uriad-planuie-naiblyzhchym-chasom-zapustyty-elektronnyi-kabinet-patsiienta

Уряд планує найближчим часом запустити електронний кабінет пацієнта

 • 24832 переглядiв

В Україні запустять електронні кабінети пацієнтів для управління деклараціями з сімейними лікарями, що підвищить ефективність медичних закупівель.

Кабмін планує найближчим часом запустити електронний кабінет пацієнта. Зокрема, в ньому українці зможуть керувати деклараціями з сімейними лікарями. Про це повідомив прем‘єр-міністр України  Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає УНН. 

Продовжимо розвиток цифрових інструментів. Вже найближчим часом плануємо запустити електронний кабінет пацієнта. В ньому українці зможуть самостійно змінювати персональні дані та керувати деклараціями з сімейними лікарями. 

- розповів Шмигаль. 

Деталі

Він зазначив, що й надалі будуть підвищувати ефективність медичних закупівель. 

"Ми запровадили зміни, які передбачають, що медичні заклади купують ліки та медичні вироби через так званий електронний каталог. Це сприяло значній економії коштів, а також пришвидшило процедури закупівлі. Сьогодні приймемо постанову, що передбачає розширення переліку ліків і медвиробів, які будуть купуватися через такий каталог. Ці зміни важливі, бо це про прозорість та про ефективність використання коштів платників податків", - повідомив Шмигаль. 

Доповнення

Вагітні жінки за власним бажанням можуть розпочати декретну відпустку пізніше 30 тижня вагітності. Для цього достатньо подати заяву лікареві, який веде вагітність.

Анна Мурашко

Здоров'я