unn-pobuvav-u-problemnomu-zhk-sofiya-kiyivska-scho-vdalosya-zyasuvati

УНН побував у проблемному ЖК "Софія Київська": що вдалося з'ясувати

 • 376008 переглядiв

Журналісти УНН побували у проблемному ЖК “Софія Київська” і на власні очі переконалися у сумнівній надійності забудовника.

КИЇВ. 18 січня. УНН. Після публікації матеріалу УНН про банкрутство забудовника ЖК “Софія Київська”, знімальна група агентства вирушила до відділу продажу житлового комплексу для перевірки виявленних фактів та отримання відповідей на такі питання:

1) Чи правда, що один із забудовників ЖК “Софія Київська” – компанія “Укрполіскорм” вже банкрут, а інший - “Софія Буд Груп” - захований в офшори Панами з мінімальним статутним капіталом?

2) Чи правда, що земля під ЖК та квартири в ньому закладені під кредит у 200 млн грн, який досі не погашений, а відтак ЖК розпродає по суті “чуже” майно людям?

3) Чи правда, що кредитор в особі “Укрінкому” (правонаступник “Укрінбанку”) має право забрати заставне майно, зокрема землі та квартири, і вже почав ці процеси?

4) Чому ЖК не зупинило продаж квартир інвесторам, які за таких обставин можуть залишитися без грошей і житла?

Напередодні візиту представники відділу продажу ЖК “Софія Київська” запевняли, що вони працюють на локдауні у звичному режимі, і інвестори можуть ознайомитися з усіма наявними документами, що підтверджують надійність забудови. Утім, виявилося, що це не так.

Ні документів, ні коментарів у відділі продажу ЖК “Софія Київська” надати не змогли. Натомість працівники забарикадуваля і зачинили двері зсередини.

Зазначимо, що забудовник ЖК “Софія Київська” – екснардеп і тодішній голова комітету ВР з питань будівництва Сергій Скуратовський – коментувати проблеми своєї забудови і неповернення кредиту теж відмовився.

Варто додати, що саме неповернення кредиту стало роковою помилкою сумнозвісної “Аркади”.

Українські Національні Новини

Економіка