ukrayintsiv-poperedili-pro-zagrozu-skhodzhennya-lavin-u-karpatakh

Українців попередили про загрозу сходження лавин у Карпатах

 • 13616 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. В українських Карпатах зберігається небезпека сходження лавин, утім, нижчого рівня, як минулого тижня. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані відділу гідрологічних прогнозів Українського гідрометцентру.

"Помірна сніголавинна небезпека (2 рівень) очікується: 18-19 січня - на високогір’ї та у горах Івано-Франківської, Закарпатської областей", - йдеться у повідомленні.

Тим часом, на ранок 18 січня на сніголавинній станції Пожежевська у підніжжі гори Пежижевська, що біля найвищої вершини Карпат Говерли, трималося 15,6° морозу. Висота снігового покриву сягала 44-92 см.

У районі станції Плай на полонині Боржава на Закарпатті намело 35-60 см снігу, тримався мороз у 17,0°. А на сніголавинному посту Драгобрат на Закарпатті температура повітря -17,6°С, були сніг та хуртовина. Висота снігового покриву тут сягає 61 см.

На горі Піп Іван Чорногірський - одній з найвищих вершин українських Карпат на межі Івано-Франківської та Закарпатської областей - температура повітря на ранок сягала -21°С, видимість була обмежена - до 30 м, перемети свіжого снігу сягали 50+см.

Нагадаємо, синоптики розповіли, коли послабшають морози.

Українські Національні Новини

Суспільство