ukrayinskim-olimpiytsyam-mayut-viplatiti-do-dvokh-milyoniv-dolariv-prizovikh-za-medali

Українським олімпійцям мають виплатити до двох мільйонів доларів призових за медалі

 • 20885 переглядiв

КИЇВ. 10 серпня. УНН. В Олімпійських Іграх - 2020 українській збірній вдалося здобути 19 призових місць, за що спортсменам, за підрахунками, мають виплатити преміальні обсягом 49,57 мільйона гривень, або 1,84 мільйона доларів, передає УНН.

Деталі

8 серпня офіційно завершилися Олімпійські Ігри у Токіо. У цьогорічних змаганнях збірна України здобула загалом 19 нагород: 1 золоту, 6 срібних та 12 бронзових. Як відомо, з українського бюджету українським спортсменам мають виплатити преміальні кошти за призові місця. Сума залишається незмінною з попередніх Ігор: золото - 125 тисяч доларів, срібло - 80 тисяч доларів, бронза - 55 тисяч доларів.

За підрахунками, найбільшу кількість преміальних, у вигляді 135 тисяч доларів, отримають плавець Михайло Романчук та каноїстка Людмила Лузан, які мають по дві медалі (1 срібну і 1 бронзову). А от Жан Беленюк, який приніс Україні золоту нагороду та став чемпіоном у греко-римській боротьбі, повинен отримати 125 тисяч доларів. Також по 110 тисяч доларів мають отримати Анастасія Савчук та Марта Фєдіна, які здобули по дві бронзові медалі у змаганнях. Ще 5 спортсменів, як очікується, отримають по 80 тисяч доларів за срібні нагороди, а 15 - по 55 тисяч доларів за бронзові. Загалом сума виплат українським спортсменам сягне 1,84 мільйона доларів.

Додамо

Збірна України потрапила до числа 20-и найкращих збірних за загальною кількістю здобутих медалей на Олімпіаді-2020 в Токіо. Україна із одним "золотом", 6 срібними медалями та 12-ма бронзовими обійняла 16-й рядок за загальною кількістю одержаних нагород. Натомість у медальному заліку українська збірна стала 44-й.

Міністр у справах молоді та спорту України Вадим Гутцайт, попри лише одну золоту медаль, вважає великим успіхом виступ української збірної в Японії.

Українські Національні Новини

Спорт