ukrayinska-vlada-pripinila-tsilove-spryamuvannya-lotereynikh-koshtiv-na-sotsialni-potrebi

Українська влада припинила цільове спрямування лотерейних коштів на соціальні потреби

 • 6135 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Невиконання українською владою закону “Про державні лотереї в Україні” від 2012 року призвів до того, що кошти від діяльності операторів лотерей спрямуються до загального бюджету, а не на соціальні потреби, як це було раніше. Про це у програмі “Гра інтересів” повідомила експерт у сфері грального бізнесу Зоряна Топорецька, передає УНН.

“Ми бачили, що дуже непогано діяв закон з 2012 по 2014 рік. Була соціальна спрямованість. Ми відкривали закон про бюджет і бачили там спеціальний фонд, де чітко було написано, що кошти від проведення лотерей використовуються на фінансування конкретних цілей. Тобто в бюджеті можна було подивитися, які суми і куди ідуть. На сьогодні ж, оскільки ці кошти йдуть у загальний фонд, ми не знаємо куди і як вони витрачаються”, — сказала З.Топорецька.

За словами директора з маркетингу “М.С.Л.” Павла Вайсеро, за законом вони мали б іти на спецрахунок, а потім цю норму перестали виконувати.

“Фактично Мінфін вже чотири роки саботує функціонування закону, який є і весь час піднімаються питання про створення нового законодавства”, — зазначив П.Вайсеро.

Нагадаємо, Мінфін не виконує погоджений Європою закон про державні лотереї, який передбачає цільове спрямування коштів від лотерей на фінансування державних соціальних програм, зокрема для онкохворих дітей.

Також нагадаємо, Всесвітня лотерейна асоціація (The World Lottery Association) занепокоєна ситуацією на українському ринку, оскільки не розуміє, чому українська влада тисне на державні лотереї.

Як повідомляв УНН, Мінфін запідозрили у сприянні монополізації лотерейного ринку України

Українські Національні Новини

Політика