ukrayinska-storona-zavershila-rozvedennya-sil-ta-zasobiv-u-zolotomu-shtab

Українська сторона завершила розведення сил та засобів у Золотому - штаб

 • 27902 переглядiв

КИЇВ. 1 листопада. УНН. Українська сторона завершила розведення сил та засобів у Золотому Луганської області, наразі почався період верифікації цього. Про це кореспонденту УНН повідомив начальник пресцентру ОКП ОС Андрій Агєєв.

"Українська сторона через об’єднаний оперативний штаб повідомляє МЗС України, яке доповідає ОБСЄ про те, що ми завершили розведення сил та засобів у Золотому. Наступна частина – це верифікація – відстеження, перевірка під наглядом спеціальної місії ОБСЄ доповіді про відведення. Вони за допомогою безпілотних літальних апаратів перевіряють дзеркально: і наші, і сили противника. Чи насправді вони відведені, це сьогодні на четвертий день", - розповів він.

За його словами, наступні 30 днів буде проходити демонтаж позицій та споруд, на яких знаходилися військовослужбовці ООС, і під контролем ОБСЄ проходитиме демонтаж позицій противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розведення сил біля Золотого: на нові позиції перемістився 21 український військовий

Нагадаємо, за даними штабу ООС, 29 жовтня 2019 року, о 12:00, розпочався процес розведення з обох сторін на ділянці № 2 у районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області. У пресцентрі ООС заявили, що “це стало можливим через дотримання режиму тиші протягом останнього тижня".

Водночас у СЦКК 29 жовтня повідомляли, що день перед цим фіксували 5 ворожих обстрілів у 5-кілометровій зоні біля ділянки розведення №2 (Золоте-4).

Командувач ООС 29 жовтня заявив, що останній обстріл ділянки розведення в Золотому зафіксували 18 жовтня, а "обстріл, про який штабом операції повідомлялося напередодні, відбувся не в зоні розведення сил та засобів".

Українські Національні Новини

Політика