ukrayina-zvernulasya-do-yevroparlamentu-u-zvyazku-z-initsiativoyu-bundestagu-po-pivnichnomu-potoku-2

Україна звернулася до Європарламенту у зв'язку з ініціативою Бундестагу по "Північному потоку-2"

 • 18006 переглядiв

КИЇВ. 9 листопада. УНН. Глава представництва України в ЄС Микола Точицький звернувся до Європарламенту у зв'язку з поправками, винесеними на голосування в Бундестазі, які можуть дозволити проекту "Північний потік-2" обійти газову директиву ЄС. Про це повідомляє представництво України при ЄС, приводячи слова Точицького з Інтерв'ю виданню Politico, передає УНН.

Так, Точицький в листі Європарламенту на цьому тижні заявив, що турбується, що законопроект "відкриє можливість (Північному потоку-2 - ред.) обійти правила лібералізації газопостачання в масштабах ЄС", - повідомляють дипломати.

"Виключення газопроводу з правил лібералізації газопостачання дасть Газпрому невиправдано конкурентну перевагу і зміцнить його ринкове панування", - заявив Точицький в листі, з яким ознайомилося Politico.

Європейська комісія відмовилася безпосередньо коментувати законопроект, але офіційний представник Європейської комісії Міна Андрєєва заявила, що Брюссель буде приймати подальші заходи, якщо він буде суперечити правилам ЄС.

"Що стосується будь-якої директиви, то Комісія контролюватиме її транспонування на національному рівні... і буде приймати подальші заходи, якщо виникнуть які-небудь невідповідності до законодавства ЄС", - наводить її слова представництво.

Нагадаємо, раніше посол України в Німеччині Андрій Мельник у коментарі найпопулярнішій газеті Німеччини Bild озвучив позицію щодо відтермінування голосування за поправки, які б дозволили проекту "Північний потік-2" обійти газову директиву ЄС.

Українські Національні Новини

Політика