ukrayina-zmozhe-proyti-opalyuvalniy-sezon-yakscho-bude-ratsionalno-vikoristovuvati-gaz-radnik-golovi-naftogazu

Україна зможе пройти опалювальний сезон, якщо буде раціонально використовувати газ – радник голови “Нафтогазу”

 • 148335 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. Україна не має проблем із закачкою українського газу до газосховищ, та зможе пройти цей опалювальний сезон, якщо раціонально використовуватиме газ для опалення. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив радник голови компанії НАК "Нафтогаз України" Олексій Рябчин, передає УНН.

Цитата

“У нас унікальна ситуація. В “Нафтогазі” видобуток впав лише приблизно на 2% за рахунок того, що деякі території були окуповані. Але, завдяки ЗСУ, наразі значна кількість територій вже деокупована. Та сподіваюсь, що ми вийдемо на такі самі показники, як минулого року. Тобто, закачка йде. Газу для опалення, якщо все раціонально використовувати, має вистачити, і ми з впевненістю можемо говорити, що цю зиму зможемо пройти”, – вважає Рябчин.

Він додав, що Україна не має проблем із закачкою українського газу до газосховищ. Водночас, окрім “Нафтогазу”, закачку газу здійснюють також і приватні видобувники. Це означає, що ”те, що раніше споживала економіка, зараз йде на закачку та опалювальний сезон”.

“І цим ми дуже сильно відрізняємося від європейських країн, які змушені купувати російський газ, або газ з інших джерел, тому що в Європі власного газу замало”, – продовжив радник.

Рябчин також додав, що окупанти намагатимуться зірвати цей опалювальний сезон, та до цього, на жаль, важко підготуватись.

“Ми впевнені, що окупанти будуть зривати опалювальний сезон, будуть намагатися поцілити в об’єкти теплопостачання, будуть, можливо, пошкоджені мережі. Тобто, до цих речей дуже важко підготуватися”, – констатував він.

Доповнення

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що готовність України до опалювального сезону вже понад 80%. Накопичено значні ресурси вугілля, продовжується закачування газу в сховища.

Українські Національні Новини

Економіка