ukrayina-zaklikaye-oon-ne-perekladati-vidpovidalnist-za-zlochini-rf-na-yiyi-marionetok

Україна закликає ООН не перекладати відповідальність за злочини РФ на її маріонеток

 • 12457 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Представники місії України в ООН закликають не перекладати відповідальність за порушення прав людини на окупованих територіях Донбасу і в Криму, з Москви на підконтрольних РФ осіб. Про це під час 43-й сесії Ради ООН з прав людини в Женеві повідомив постійний представник України при відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві, посол Юрій Клименко, передає УНН.

"Україна продовжує інтенсивно працювати в рамках тристоронньої контактної групи у Мінську і у "нормандському форматі" для відновлення прав і свобод людей, які в даний час знаходяться під російською окупацією. Дозвольте мені прояснити: у нас є прямі переговори з РФ, як зі стороною триваючого міжнародного збройного конфлікту, а не з представниками незаконних збройних формувань, які повністю залежать від Москви, не мають права голосу і реалізують російську стратегію дестабілізації України", - повідомив Клименко.

Він зазначив, що Росія здійснює повний військовий, фінансовий, адміністративний та інші форми контролю над цим регіоном, що має стати основною передумовою будь-якої оцінки характеру і рушійних сил подій на Донбасі з 2014 року.

"Ось чому ми сподіваємося, що управління верховного комісара з прав людини (УВКПЛ), що виражає у своїх доповідях рекомендації "обом сторонам, які беруть участь у військових діях у Донецькій і Луганській областях", не буде нехтувати прямим згадуванням РФ. Саме час називати речі своїми іменами. Покладання відповідальності за порушення прав людини на контрольованих Москвою довірених осіб не тільки допомагає РФ уникнути відповідальності за звірства, скоєні на Донбасі, але і продовжувати здійснювати грубі порушення прав людини під їх прикриттям", - вважає посол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США вважають, що санкції проти Росії повинні бути реакцією на їх зовнішню політику.

За його оцінкою, Росія також намагається спотворити правду і нав'язати свої власні хибні уявлення про походження страшних подій на Донбасі.

"З цією метою Москва розгорнула широкомасштабну глобальну кампанію з легітимізації своїх довірених осіб і наруги над Україною. І такий цинічний підхід застосовується не тільки на Донбасі. Посилюючи контроль над незаконно окупованим Кримом, держава-окупант здійснює військові злочини, масові порушення міжнародного гуманітарного права і прав людини", - йдеться у доповіді.

Нагадаємо, що Рада ЄС продовжила до 2021 року санкції проти РФ за окупацію Криму.

Українські Національні Новини

Політика