ukrayina-zaklikala-estoniyu-posiliti-protidiyu-pivnichnomu-potoku-2

Україна закликала Естонію посилити протидію "Північному потоку-2"

 • 10192 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час двосторонньої зустрічі 4 листопада закликав міністра закордонних справ Естонської Республіки Урмаса Рейнсалу посилити протидію "Північному потоку-2", у тому числі через скоординовані дії членів-країн ЄС та НАТО. Про це йдеться в повідомленні пресслужби на сайті уряду, передає УНН.

"Важливо, аби держави-члени ЄС пояснювали своїм громадянам негативні наслідки "Північного потоку-2" для енергетичної безпеки Європи", – заявив Гончарук.

У відповідь естонський міністр відзначив важливість порушеного питання та погодився щодо необхідності скоординувати дії для протидії будівництву потоку.

Крім цього, сторони обговорили низку інших питань.

Зокрема, Гончарук зазначив, що одним із пріоритетів уряду є запуск роботи Оціночної місії ЄС в частині технічних регламентів, аби розпочати обговорення Угоди про відповідність і прийнятність промислової продукції (АСАА) – так званого промислового безвізу.

Рейнсалу у відповідь вказав, що "Україна провела низку значущих реформ".

"Ми дамо чіткий сигнал Європейському Союзу про те, що європейський ринок повинен бути відкритий для українських продуктів", - сказав він.

Сторони також висловили бажання продовжити співпрацю в посиленні української системи кібербезпеки, впровадженні ІТ-технологій в розбудову інфраструктури, зміцненні державних інститутів.

Крім цього, Глава українського Уряду висловив сподівання на дедалі активніше збільшення обсягу товарообігу, який за 8 місяців 2019 року сягнув 175 мільйонів доларів США.

Як повідомляв УНН, раніше сьогодні Рейнсалу зустрівся з Міністром закордонних справ України Вадимом Пристайком.

Українські Національні Новини

Політика