ukrayina-vikonala-mayzhe-80-ugodi-pro-asotsiatsiyu-z-yes-stefanishina

Україна виконала майже 80% Угоди про асоціацію з ЄС – Стефанішина

 • 771472 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Україна виконала майже 80% зобов’язань, які передбачені Угодою про асоціацію з Європейським Союзом. Про це в ефірі національного телемарафону заявила віце-прем'єр-міністер з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, передає УНН.

Цитата

"Ми вже майже на 80% виконали зобов’язання за Угодою про асоціацію. Ми проходимо зараз оцінку відповідності нашого законодавства європейським стандартам для того, щоб коли будуть розпочаті перемовини, ми не зволікали та вже були готові їх провести, завершити та приєднатися до ЄС", – сказала Стефанішина.

Деталі

Віце-прем’єр зазначила, що Україна рухається активно та встигає по термінах, а парламент допомагає урядовій команді, ухвалюючи необхідні закони.

Водночас вона пояснила, що ті 20%, які ще необхідно виконати Україні – є певними "олдскульними зобов’язаннями", оскільки переговори про укладення Угоди велися у 2009 році, “за часів іншої правової реальності”.

“Ці зобов’язання, які ми, звичайно, будемо виконувати, де це можливо, але це вже, скажімо, певна стара сторінка наших відносин. Сьогодні ми вже проходимо оцінку в ЄС як країна, яка стане частиною Європейського Союзу, а не країна, з якою будуть партнерські відносини. Це абсолютно інша якість, але й інший обсяг завдань і відповідальності, який навіть не в десятки, а сотні разів перевершує все, що ми робили до цього в межах Угоди”, – резюмувала віце-прем'єр.

Доповнення

Станом на 24 лютого 2023 року, за словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, Україна виконала 2/3 Угоди про асоціацію з ЄС.

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Україна проходить процес з набуття членства в ЄС з максимальною швидкістю.

Українські Національні Новини

Політика