ukrayina-vede-peregovori-pro-duzhe-seryozne-pidsilennya-oboronnikh-spromozhnostey-klimkin

Україна веде переговори про "дуже серйозне підсилення оборонних спроможностей" - Клімкін

 • 9326 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. України веде переговори щодо посилання власних оборонних спроможностей зі США та іншими партнерами. Про це під час підсумкової прес-конференції у Києві заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає кореспондент УНН.

"Цей закон ( щодо здійснення закупівлі продукції, робіт і послуг оборонного призначення за імпортом, який передбачає усунення посередників при закупівлі продукції оборонного призначення з-за кордону - ред.) створює для нашої співпраці (зі США - ред.) абсолютно нові можливості. Він створює можливості як це в принципі працює в будь-яких країнах НАТО. Просто купувати за зрозумілою логікою озброєння. До речі не тільки зі Сполученими Штатами ми зараз ведемо такі переговори", - зазначив міністр, відповідаючи на запитання журналіста щодо співпраці України зі США у сфері постачання озброєння після затвердження законопроекту.

Він не вказав, з якими саме державами Україна веде переговори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО вважають головними викликами терористів та Росію

"Можу сказати, що мова йде про дуже серйозне підсилення оборонних спроможностей і наших Збройних сил, і в цілому нашого безпекового сектору. Говоримо про всі ті речі, які зроблять наші Збройні сили.... за спроможністю такими ж, як країни НАТО", - сказав дипломат.

Як повідомляв УНН, для переходу на всі стандарти НАТО Україні потрібен фінансовий ресурс.

Українські Національні Новини

Політика