ukrayina-v-oon-vislovlyuye-protest-schodo-prodovzhennya-areshtu-ukrayinskikh-moryakiv

Україна в ООН висловлює протест щодо продовження арешту українських моряків

 • 6910 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Україна висловила протест через неправомірне рішення російського окупаційного "суду" у Сімферополі про засудження громадян України за сфабрикованими звинуваченнями. Про це повідомляє Постійне представництво України при ООН на своїй сторінці у Twitter, передає УНН. 

"Україна висловила протест через неправомірне рішення російського окупаційного "суду" у Сімферополі про засудження громадян України за сфабрикованими звинуваченнями. В.Єльченко надіслав лист Генсеку ООН. Світ має бути поінформований про порушення прав людини в окупованому Криму", - повідомили у МЗС. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кремлі прокоментували можливість передачі Україні моряків після вироку

Раніше, МЗС висловило протест через продовження арешту військовополоненим морякам

Як повідомляв УНН, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі. 24 українських моряків заарештували у Криму, згодом їх перемістили до російських СІЗО у Москві.

Українські Національні Новини

Політика