ukrayina-shukaye-shlyakhi-do-koshtiv-krayini-agresora-zablokovanikh-za-kordonom-op

Україна шукає шляхи до коштів країни-агресора, заблокованих за кордоном - ОП

 • 110681 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. В Україні організовано роботу спеціальної робочої групи з розробки та впровадження міжнародно-правових механізмів відшкодування шкоди, завданої Україні внаслідок збройної агресії російської федерації. Про це на брифінгу п'ятницю відзвітував заступник керівника Офісу Президента Андрій Смирнов, пише УНН.

Цитата

"Щодо відшкодування шкоди, завданої Україні внаслідок збройної агресії російської федерації. За дорученням Президента України, указом Президента України утворено спеціальну робочу групу з розробки та впровадження міжнародно-правових механізмів відшкодування шкоди, завданої Україні внаслідок збройної агресії російської федерації", - сказав Смирнов.

Деталі

З його слів, до складу групи увійшли представники державних органів влади, визнані міжнародні юристи і академічні радники.

"Перед робочою групою поставлено ключове завдання – у тісній взаємодії з нашими міжнародними партнерами виконати швидке модулювання правових механізмів отримання доступу до коштів країни-агресора, заблокованих за кордоном", - розповів замкерівника ОП.

Повідомляється, що органам державної влади, дотичним до цього питання, доручено значно посилити свою роботу в цьому напрямку.

Одночасно з цим, Президентом дано доручення уряду невідкладно утворити комісію з проведення аудиту збитків, завданих Україні внаслідок збройної агресії російської федерації, передбачивши включення до її складу провідних вітчизняних та іноземних експертів.

Нагадаємо

В Україні 90% опитаних вважають, що компенсувати економічні та інфраструктурні втрати в країні внаслідок війни має росія.

Українські Національні Новини

Політика