ukrayina-rozpochne-budivnitstvo-yevropeyskoyi-koliyi-schob-zyednati-ukrayinsku-zaliznitsyu-z-yes

Україна розпочне будівництво європейської колії, щоб з’єднати українську залізницю з ЄС

 • 133362 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Україна розпочне поетапне будівництво європейської колії, аби з’єднати українську залізницю з ЄС. Крім того, як повідомив під час засідання Кабінету Міністрів України Денис Шмигаль, найближчим часом буде відкрито два нових пункти пропуску на західному кордоні, передає УНН.

Цитата

“Україна розпочне етапне будівництво європейської колії, аби з’єднати українську залізницю з ЄС. Спочатку це буде сполучення великих вузлів та великих міст, а далі поступове розширення по всій країні”, – написав у своєму Telegram прем’єр.

Деталі

Він додав, що вже найближчим часом буде відкрито два нових пункти пропуску на західному кордоні. За словами Шмигаля, перед Мінінфраструктури, Держприкордонслужбою та митницею стоїть завдання у найближчі півроку створити пункти пропуску там, де вже є підведені автомобільні дороги або там, де можна оперативно такі дороги підвести.

Доповнення

Під час засідання уряду також було наголошено, що Україна совсім скоро приєднається до роумінгового простору ЄС та до єдиної зони платежів у європейській валюті SEPA.

Українські Національні Новини

Економіка