ukrayina-rozglyadaye-mozhlivist-vvedennya-pasportiv-vaktsinatsiyi-vid-covid-19-lyashko

Україна розглядає можливість введення "паспортів вакцинації" від COVID-19 - Ляшко

 • 19549 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Україна розглядає питання щодо впровадження свідоцтва про проведення вакцинації проти коронавірусної хвороби, деякі країни вже скористалися такою можливістю. Про це заявив на брифінгу заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає кореспондент УНН.

"Після появи вакцини від коронавірусу деякі країни скористалися можливістю і замінюють поліси страхування, тести ПЛР саме на міжнародні свідоцтва про проведення вакцинації проти коронавірусу. Україна також розглядає це питання, але поки що не впроваджує, оскільки сьогодні це питання ще обговорюється. Це питання буде розглядатися після того, як ми чітко отримаємо інформацію, чи унеможливлює поширення коронавірусної хвороби вакцинована людина", - сказав Ляшко.

Нагадаємо, Служба безпеки України відкрила кримінальну справу за фактом ймовірного ввезення на територію держави контрабандної вакцини проти COVID-19.

Як повідомлялося раніше в УНН, за словами колишнього ректора Національного медичного університету імені Олександра Богомольця Катерини Амосової, в Україну за один раз можна без проблем завезти до 1 тис. доз "контрабандної" вакцини Pfizer.

Українські Національні Новини

Політика