ukrayina-prosuvatime-dvi-rezolyutsiyi-po-krimu-na-73-y-sesiyi-genasambleyi-oon

Україна просуватиме дві резолюції по Криму на 73-й сесії Генасамблеї ООН

 • 11978 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Україна на поточній, 73-й сесії Генеральної Асамблеї ООН наполягатиме на прийнятті двох резолюцій. Про це у мережі Facebook повідомила народний депутат України Ірина Геращенко, передає УНН.

"Напередодні обговорили з Постійним представником України при ООН Володимиром Єльченком подальші кроки і координацію зусиль для боротьби з російською агресією. Українські дипломати активно працюють над тим, аби протягом 73 сесії було прийнято 2 надважливі резолюції. Перша - про порушення прав людини в окупованому Криму", - розповіла Геращенко.

За її словами, вже у листопаді цього року проект резолюції буде розглянутий на третьому комітеті ООН, у грудні - проголосований на Генасамблеї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна готує спільну позицію з державами, судна під чиїми прапорами затримують в Азовському морі

"Й друга - надважлива резолюція, яка буде прийнята на поточній сесії - про мілітаризацію окупованого Криму і Азовського моря. Сьогодні резолюцію по Азовському морю проголосував Європарламент. Наступну резолюцію має прийняти Генасамблеї ООН. У Росії земля і море мають горіти під ногами", - підкреслила у Facebook перший віце-спікер ВР.

Вона розповіла, що на полях Радбезу коротко поспілкувалися з Виконавчим директором структури "ООН - Жінки" Фумзілє Мламбо – Нгуко, яка відвідувала Україну рік тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європарламент про Азовське море: підтримуємо звернення України до міжнародних судів

"Коротко обмінялися думками про проблеми і втрати українських жінок, які найбільше страждають від конфлікту на Донбасі. Також пані Нгуко привітала присудження премії Андрія Сахарова Олегу Сенцову і назвала це рішення надзвичайно важливим сигналом", - додала Геращенко.

Як повідомляв УНН, Європейський парламент у четвер підтримав резолюцію щодо ситуації в Азовському морі.

Як повідомляв УНН, проект резолюції, розміщений на сайті Європарламенту, містить, зокрема, пропозицію призначити спеціального представника ЄС з питань Криму, Донбасу та Азовського моря.

Крім того, в резолюції Єврокомісії та Європейській службі зовнішніх зв'язків пропонується оцінити економічні збитки від російської блокади в Азовському морі.

Також ЄП запропонував встановити окрему міжнародну моніторингову місію для спостереження за ситуацією в Азовському морі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко схвалив заходи ЄС з протидії "повзучій анексії" РФ у Азовському морі

Нагадаємо, віце-президент Європейської Комісії - Верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні раніше висловила занепокоєння мілітаризацією Азовського моря.

Українські Національні Новини

Політика