ukrayina-prodovzhila-mita-na-rosiyski-tovari-sche-na-rik

Україна продовжила мита на російські товари ще на рік

 • 16009 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. Кабінет міністрів України продовжив застосування пільгових ставок ввізного мита на імпорт товарів з Росії до 31 грудня 2022 року, передає кореспондент УНН.

Деталі

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду в четвер.

Проектом постанови, відповідно до пояснювальної записки, пропонується продовжити до 31 грудня 2022 року застосування пільгових ставок ввізного мита, встановлених Митним тарифом України (піднятих до рівня ставок режиму найбільшого сприяння СОТ) щодо імпорту товарів, країною походження яких є РФ.

Як пишуть в пояснювальній записці, це пов'язано з торгівельними обмеженнями, які застосовує Росія щодо України.

Доповнення

Це не перше продовження дії мит. Минулого року Кабінет міністрів також ухвалював рішення внести зміни до постанови від 30 грудня 2015 року №1147 "Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації".

Росія з 1 січня 2016 року в односторонньому порядку припинила дію Договору про ЗВТ у межах СНД стосовно України, у зв'язку з чим щодо товарів українського походження застосовується ввізне мито у розмірі ставок Єдиного митного тарифу ЄАЕС.

Також РФ застосовуються інші торговельні заборони і обмеження.

Зазначені дії з боку РФ наносять шкоду інтересам національної економічної безпеки, економічним інтересам України і законним інтересам суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності, та містять ознаки дискримінаційних дій стосовно України у сфері торгівлі, вказують Кабміні.

Українські Національні Новини

Економіка