ukrayina-priymatime-kvalifikatsiyu-do-chye-2019-z-basketbolu-3kh3

Україна прийматиме кваліфікацію до ЧЄ-2019 з баскетболу 3х3

 • 7537 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Україна отримала право на проведення кваліфікації чемпіонату Європи 2019 року з баскетболу 3х3, інформує УНН з посиланням на ФБУ.

Нещодавно ФІБА 3x3 задовольнила заявку ФБУ на проведення однієї з трьох кваліфікацій до чемпіонату Європи. Відповідно до міжнародного календаря вона відбудеться у Києві 29-30 червня. Змагання відбуватимуться на Софійській площі та мають стати черговим етапом розвитку цього Олімпійського виду спорту в Україні.

У київській кваліфікації візьмуть участь 10 чоловічих команд (Україна, Чехія, Естонія, Білорусь, Литва, Швеція, Данія, Хорватія, Австрія та Боснія і Герцеговина) та 9 жіночих (Україна, Чехія, Естонія, Білорусь, Литва, Швеція, Данія, Хорватія, Австрія). До фінального турніру чемпіонату Європи з кваліфікації пройдуть перші дві команди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФІБА підтвердила українську заявку щодо проведення Євробаскета-2021

Відзначимо, що кваліфікація до чемпіонату Європи 3х3 стане першими офіційними змаганнями на території України за участю національних збірних.

Примітно, що два інші кваліфікаційні етапи до чемпіонату Європи 2019 відбудуться 29-30 червня у Латвії (Рига) та Румунії (Констанца).

Додамо також, фінальний турнір чемпіонату Європи з баскетболу 3х3 2019 року проходитиме з 30 серпня по 1 вересня в угорському Дебрецені. Участь братимуть по 12 збірних у чоловіків та жінок.

Українські Національні Новини

Спорт