ukrayina-prezentuye-programu-z-rozroblennya-sanktsiy-proti-rf-v-niy-bere-uchast-eksposol-ssha-v-rosiyi

Україна презентує програму з розроблення санкцій проти рф: в ній бере участь експосол США в росії

 • 147023 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. Голова Офісу президента України Андрій Єрмак за дорученням Володимира Зеленського звернувся до колишнього посла США в росії Майкла Макфола для створення спеціальної програми з розроблення та посилення санкцій проти росії. Про це Єрмак заявив під час спілкування із журналістами, передає УНН.

Цитата

“За дорученням президента я звернувся до свого друга Майкла МакФола з пропозицією. Я радий, що він її підтримав, і вже деякий час працює міжнародна експертна група, в яку входять і українські експерти, і міжнародні. Які дуже глибоко проаналізували всі вже зроблені санкції. А також виробили стратегічні пропозиції щодо нових санкцій. Сьогодні ця програма, яку хтось охрестив, як програма Макфола-Єрмака, – вона сьогодні буде презентована для міжнародної преси. І в ній є чіткі визначені нові санкції, як ми будемо пропонувати застосувати проти російської федерації нашим партнерам, Європейському Союзу, також Сполученим Штатам, Великої Британії та іншим країнам”, – заявив Єрмак.

Деталі

Очільник Офісу президента наголосив, що, безумовно, сьогодні можна сказати головне: що той факт, що війна в Україні продовжується, що продовжують вбивати наших людей, дітей, говорить про те, що санкційна політика є недостатньою, і треба її посилювати.

“Треба, щоб нові санкції з’являлися постійно. І я би хотів тут сказати, що дуже важлива підтримка Європейського Союзу щодо введення повного ембарго на енергоносії. Я маю на увазі і нафту, і газ. Також застосування санкцій проти всіх російських банків. Ми вважаємо, що дуже потужними були би санкції щодо визнання росії, як спонсора тероризму. Також я вважаю, що треба розглянути питання про внесення росії до “чорного” списку ФАТФ на прикладі тих країн, до яких ці санкції вже були застосовані.”, – додав він.

Доповнення

Офіційні особи США та Євросоюзу ведуть переговори про кроки, які ЄС може вжити для обмеження імпорту нафти з росії та скорочення доходів, які москва отримує від продажу.

Українські Національні Новини

Політика