ukrayina-planuye-zvernutisya-do-yespl-schodo-vidshkoduvannya-zbitkiv-za-zruynovane-mayno-na-donbasi

Україна планує звернутися до ЄСПЛ щодо відшкодування збитків за зруйноване майно на Донбасі

 • 7583 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Україна планує звернутися в Європейський суд з прав людини щодо відшкодування Російською Федерацією збитків за зруйноване майно у зоні конфлікту на Донбасі. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу уповноваженого ВР з питань прав людини.

"Міністерство юстиції України готує 6 позовів в ЄСПЛ проти РФ щодо відшкодування збитків, які вони нанесли громадянам України. Наразі нам потрібно налагодити систему надання консультаційної допомоги людям, які мають право отримати компенсацію за повністю або частково зруйноване житло у зоні конфлікту. Офіс Омбудсмена може це зробити у співпраці з центрами надання БПВД", - повідомила омбудсмен Людмила Денисова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія не подавала проти України міждержавних скарг до ЄСПЛ

Також Денисова заявила, що в Україні необхідно створити комісію з питань надання правової допомоги переселенцям та мешканцям окупованих територій.

"Люди повинні отримати компенсацію за зруйноване житло. Нам треба об’єднати зусилля та тиснути на депутатів Верховної Ради, щоб вони прийняли закон щодо процедури відшкодування збитків. Інша лінія – це підтримка громадян у поданні позовів до ЄСПЧ проти РФ. Необхідно створити комісію з надання правової допомоги ВПО та жителям на тимчасово окупованих територій під час написання таких позовів до ЄСПЧ", - зазначила вона.

Нагадаємо, Президент України доручив українському Омбудсмену Людмилі Денисовій здійснити необхідні кроки, щоб отримати можливість відвідати політв’язнів в Криму.

Українські Національні Новини

Політика