ukrayina-otrimala-vantazh-z-zasobami-individualnogo-zakhistu-vartistyu-ponad-1-mln-yevro-stefanishina

Україна отримала вантаж з засобами індивідуального захисту вартістю понад 1 млн євро - Стефанішина

 • 12410 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. За підтримки ООН та ВООЗ до України прибув вантаж із засобами індивідуального захисту загальним обсягом і вартістю понад 1 млн євро. Про це під час прес-брифінгу з нагоди передачі ЄС та ВООЗ засобів індивідуального захисту повідомила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, передає кореспондент УНН.

"Як ви знаєте, сьогодні до України прибув вантаж із засобами індивідуального захисту (ЗІЗ) загальним обсягом і вартістю понад 1 млн євро… Партія ЗІЗ включає 50 тисяч медичних масок, 250 тисяч халатів, 125 тисяч респіраторних масок, 50 тисяч захисних щитків, а також 2,5 тисячі спецокулярів", - повідомила Стефанішина.

Вона зазначила, що отримати такий вантаж вдалось завдяки координації, що була забезпечена офісом віце-прем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції за підтримки ООН, ВООЗ та ЄС.

Тож допомога буде направлена до 50 лікарень вже визначених МОЗ.

"Ця партія покриває місячну потребу лікарень в ЗІЗ. Ці засоби також відповідають стандартам ВООЗ", - зазначила урядовиця.

Як раніше повідомляв УНН, в Україні запустили сервіс для моніторингу цін на товари першої необхідності.

Українські Національні Новини

Політика